© wijkplatformburgwal

UPDATE WERKGROEP SOCIALE VERBINDING VOORJAAR 2023

Wat gaan we doen in 2023?

Als wijkraad zijn wij al druk bezig om onszelf om te vormen tot een wijkplatform, overeenkomstig de ideeën en wensen van de gemeente Haarlem. Dat betekent dat we nog meer gezamenlijk de bewonersinitiatieven gaan ondersteunen, samen met partijen als bijv. de woningcorporaties, school, lokale ondernemers, sociaal wijk-team en andere professionals. Op een later tijdstip zullen we jou daar verder uitgebreid over informeren.

Voor ons allemaal betekent het een klein beetje “omdenken”. We kunnen en gaan nog meer met elkaar onze mooie wijk vormgeven.

Met de werkgroep “Sociale verbinding” hebben we hier al een begin meegemaakt. We zijn kortgeleden met buurtbewoners in gesprek gegaan. We hebben heel veel ideeën opgehaald als het gaat om het organiseren van activiteiten voor de wijk. We zijn enorm blij met nu al heel veel enthousiasme en gave ideeën, die door deze bewoners ingebracht zijn. Zo gaan we met Pasen eieren zoeken met de kinderen en op Koningsdag organiseren we een gezellige rommelmarkt. Initiatieven die zijn genomen door jouw buurman of buurvrouw. Lijkt het jou  ook mooi om een idee in te brengen? Of iets leuks te organiseren voor de straat of buurt? Laat het ons weten en meld je aan. De bewoners gaan met elkaar inhoud geven aan hun ingebrachte idee en/of activiteit en zullen dit ook organiseren, voor jou, hun buurman, buurvrouw, straatgenoot of wijkbewoner.

Wij als wijkraad, dan wel wijkplatform, zullen dit natuurlijk met veel plezier ondersteunen. Wij zorgen voor publiciteit en communicatie en zorgen voor de eventueel benodigde financiële middelen.

Denk jij, ik wil ook wel iets organiseren voor mijn buurman of buurvrouw, of buren in de straat of voor een bepaalde doelgroep (denk aan iets voor kinderen of ouderen)?

Meld je aan door het sturen van een mail naar: leo@wijkplatformburgwal.nl. We nemen dan contact met je op, drinken een bak koffie en praten over jouw idee, de organisatie ervan en de manier waarop wij het kunnen ondersteunen.

Alléén samen met jou kunnen we in de wijk leuke activiteiten organiseren, waar we allemaal plezier aan beleven.

Laat de Burgwal dit voorjaar in beweging komen!